« Nieuwe trend: kenniscentra! | Hoofdmenu | Nieuwe blog van een kennismanager! »

Reacties

Marnix Catteeuw

In mijn geval (ik ben knowledge manager bij een groot bedrijf) is de KM functie een staff functie bij een globale technical support VP. Daardoor is mijn functie vnl een interne consultant rol. Om dat we nogal praktisch moeten zijn, is de focus op document management en verstandig delen van kennis. De principes van KM bouw ik zo in de processen van de verschillende afdelingen.
Ik beheer het intranet gelukkig niet meer zelf (was wel zo bij een vorige versie), dit is nu in handen van interne communicatie. Dit heeft zo zijn voor en nadelen. Ik ben verlost van nogal wat praktische beslommeringen die mij niet echt interesseren zoals toegangen, processen, klachten ... alhoewel er nog veel via mij passeren (wellicht wegens mijn imago van IT expert). Een nadeel is dan weer dat ik niet alles gedaan krijg zoals ik het zou willen. Er wordt bv veel energie gestoken in het opzetten van locale intranets, zodat de interne communicaties in de juiste moedertaal kunnen gedaan worden, maar het juist configureren van de search engine wordt steeds maar uitgesteld.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.