« The Practice of Communities of Practice. | Hoofdmenu | Lees je graag vaktijdschriften en websites? »

Reacties

Hilde Aerts

dank zij de beperkte capaciteiten van het systeem dat niet toelaat om in dit veldje een afbeelding te plakken staat hier geen onzin. Maar u mist ook het grapje...

Marnix

Een leuke anecdote : ik was verleden week een collectieve I-schijf aan het opkuisen (na vriendelijke vraag van onze IT). Bij ons kan ieder departement zomaar een share krijgen. Twee leuke (?) vaststellingen : een aantal personen hadden nog ettelijke Gbytes informatie, maar zelf hadden ze het bedrijf reeds verlaten. Daarnaast kwam ik ook 3 keer dezelfde info tegen (ook enkele G) die ook op ons intranet beschikbaar is, maar blijkbaar zijn sommige mensen bang dat die informatie zal verdwijnen en hebben ze graag een eigen kopie ter beschikking.

Steven Warmoes

Marnix, ik denk dat je een heel relevant punt aanraakt: welke garantie geef je aan een gebruiker dat de informatie op het Intranet zal blijven, en zo ja, dat het op dezelfde plaats zal blijven, of op zijn minst vlot vindbaar zal blijven? Deze vragen zijn des te prangender naarmate het gaat om info die door een centraal punt gepubliceerd wordt, verder van de groep die de kennis regelmatig gebruikt.

En hoe geef je die garantie? Hoe is dat duidelijk op het scherm?

Als dat niet geregeld is, dan is het uiteindelijk weer maar best dat enkelen toch het document voor zich bewaren.

Zoals de oude spreuken zeggen
"First make it work, then optimise it"
of
"It's better to be approximately right than to be exactly wrong"

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.