« Zit de kennis van een bakker in zijn recepten? | Hoofdmenu | De volledige tekst van boeken doorzoeken en nieuwe boeken zoeken? »

Reacties

Patrick Van den Sande

Ivm de "kennisstad".
Begrijp ik het juist als ik zeg dat de architect bvb de manager van het kennismanagement zou zijn, de urbanist eerder vanuit ICT wordt ingevuld, en de secretaris echt de auteur is, zeg maar de business expert die inhoudelijk voor de informatie zorgt?

Steven Warmoes

Beste Patrick

De business Expert zorgt inhoudelijk voor de informatie.
De kennissecretaris bewaakt de inhoud van een specifiek gebied, waar meerdere business experten kunnen aan bijdragen. De kennissecretaris werkt binnen een bepaalde architectuur, en behoort tot de afdeling of Community die met die kennis bezig is..
De urbanist werkt voor heel de organisatie, maar werkt niet vanuit de ICT organisatie omdat de urbanist functioneel-organisatorisch werkt. Je vindt die typisch bij een centrale dienst KM of Interne Communicatie.
Een architect, die binnen de regels van de urbanisatie ontwerpt, kan zowel bij een centrale dienst werken, of in een lokale dienst, in staf van een lijnmanager. In kleine organisaties is de urbanist en de architect vaak eenzelfde persoon.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.