« Nieuw! Gespecialiseerde KM zoekmotor! | Hoofdmenu | Wat biedt SharePoint 2010 voor Kennismanagement? »

Reacties

Luc Galoppin

Volledig mee eens. Ik maak graag deze aanvullende bemerkingen.
1.) In de praktijk merken we da het woord 'Blog' de mensen afschrikt omdat het te veel vrije-tijd-getint is. Daarom kondig je het best aan als een "nieuwsberichten-kiosk".
2.) De volgende uitdaging is om aan te tonen dat er heel wat te 'rapporteren' valt. Want ook hier is heel wat schroom: mensen zijn niet gewoon om bottom-up berichten te maken van wat er leeft op de vloer. "Intraweb" is een top-down gegeven voor hen. Dus het vergt heel wat sleur- en trekwerk om de eerste berichten te publiceren. Een tip: maak medewerkers steeds de helden van het verhaal. Vermoem dus veel namen en zet ook hun foto's er in. Stuur hen de link en moedig hen aan om deze link met hun collega's te delen.
3.) Eens de mensen door hebben dat ze hun werk en hun bijdrage weerspiegeld kunnen zien op de "nieuwsberichten-kiosk" ben je klaar voor de volgende uitdaging: een community van auteurs aanzwengelen. Want na een jaartje bloggen heb je dan wel de journalitieke kriebels te pakken - maar dat is helemaal niet het punt! Je moet de mensen zelf aan het schrijven zetten.
Ik kan persoonlijk getuigen dat deze aanpak werkt en dat bloggen in elke organisatie zijn vruchten afwerpt, net zoals een wiki, een smoelenboek of elke andere vorm van collaboratieve programma's.
Ongeacht de gemiddelde leeftijd van je doelgroep, de sector of ouderdom van de organisatie: web 2.0 creëert een hefboom voor de interne branding van een project of initiatief!
Beste groeten,
Luc.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.