Mijn foto

Vorming - Training

Boek KM

  • Kennismanagement, de vierde golf.

« Zoek interactief met Yippy en Google. | Hoofdmenu | Klasseren of niet? »

Reacties

Jo Caudron

Ik gebruik de iPad ondertussen al meer dan 2 maand en deel je opinie volledig over de bruikbaarheid van het ding voor professionals. Waar daar aanvankelijk nog twijfel over was én ik dacht dat het device enkel voor "fun" zou zijn, blijkt nu dat ik het voor 80% gebruik bij klanten en in meetings.

De kracht van de iPad is wat ik "flat computing" noem. In tegenstelling tot bij een laptop, zit een iPad niet in de weg tijdens meeting of gesprek met klanten. Het ligt plat op tafel, tussen iedereen in, en nodigt uit om er "rond te komen zitten". Hetzelfde fenomeen zie je bij de games die erop gericht zijn de iPad te gebruiken als een soort spelbord met meerdere spelers.

Een ander symptoom van "flat computing" is dat je de informatie in je hand houdt en makkelijk doorgeeft aan iemand anders. En het is inderdaad heel makkelijk om snel iets op te zoeken, hetzij via de browser, hetzij via een gespecialiseerde app.

Zonder heel jouw betoog te hernemen: ik ben er - nu meer dan voor de lancering - van overtuigd dat de iPad en vergelijkbare tablets een groot succes zullen zijn en een nieuw soort computer-ervaring in de markt zetten. Ik word in die mening ondersteund door tal van nieuwe rapporten die tablets een rooskleurige voorspellen (zie o.a. http://www.forrester.com/ER/Press/Release/0,1769,1340,00.html ).

Het enige wat ik echt nog vervelend vind én wat nodig is om mijn laptop helemaal te dumpen, is een veel betere, permanente synchronisatie met de cloud. Wat Evernote nu al doet, maar dan met betere mogelijkheden voor design, opmaak, ... en voor alles wat ik nodig heb (teksten, tabellen, mock-ups, mindmaps, project-beheer soft, ...). Ik kan niet wachten tot die ondersteuning er is.

Luc Peeters

Ik kan jullie commentaren over hoe je de iPad gebruikt alleen maar beamen: 'flat computing' is een perfecte term om aan te geven hoe een iPad leidt tot een nieuwe vorm interactie met je collega's of klanten in een vergadering.

Persoonlijk gebruik ik iPad ook veel om te lezen op de sofa of in bed: niet alleen tweets en webartikels (met Instapaper, die alle afleidende elementen van de webpagina's weghaalt): ook boeken (iBooks & Kindle) en pdf's: nu iBooks ook alle pdf'en opslaat die je erin gooit, is iPad mijn bibliotheek voor pdf-rapporten en whitepapers geworden !

Niet kunnen lezen in de zon is momenteel nog het enige minpunt vd iPad t.o.v. de 'oude' e-readers met hun zwart-wit scherm. Maar het feit dat foto's zo schitterend weergegeven worden op het heldere iPad scherm, compenseert dat minpunt tov e-readers old style voor mij ruimschoots: cfr. bijv. de 'Eyewitness' App van The Guardian (buitengewoon knappen persfoto's uit de actualiteit) of digitale magazines zoals Wired en Time.

ps: Wie geïnteresseerd is in wat er in de print- en TV-media gebeurt rond iPad , zowel in België als internationaal, moet maar eens rondneuzen op mijn blog: http://digitmedia.be

Jan Lathouwers

Het valt op dat zelfs de meest kritische stemmen die zich tegen de IPad verheffen moeite hebben om weg te steken wat een fantastisch nieuw werk-, speel-, communicatie- en ga zo maar door instrument Steve Jobs op de wereld heeft gezet. Peter Bregman doet het op een leuke manier maar je voelt goed aan dat het nieuwe ding een trendzetter wordt. Ikzelf mocht er verleden week even mee spelen in de Corte Ingles in Bilboa. Nog maar pas twee maanden ben ik een gelukkige bezitter van een nieuwe iMac maar de iPad zal vlug volgen. En zoals gezegd de toepassingen, ook in werkomgeving, zullen groeien als paddestoelen of beter als appeltjes uit de grond.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.