« Is kennisoverdracht een tak van de archeologie? | Hoofdmenu | Kan je cultuur kennen en managen? »

Reacties

Nixxe

Ha, eindelijk nog eens een blogpost waar ik niet 100% mee eens moet zijn.

Ja, de iPad is goed voor informatie consumptie, maar ik beantwoord ook meer dan 2/3 van mijn mails vanop de iPad. Tijdens vergaderingen en uiteenzettingen neem ik nota met de iPad, vaak op/in de presentatie die gegeven wordt, om die daarna met aantekeningen erin bij te houden.

Voor kenniscreatie gebruik ik de iPad om structuur te brengen in losse flarden, vaak via mindmaps (heb ik vroeger nooit gebruikt)

Op de iPad2 kun je gemakkelijk copy paste tussen verschillende applicaties, dus dat valt ook goed mee.

Sinds verleden week hebben we Office365, waardoor je een doc vanop Sharepoint op de iPad kunt editeren en terugzetten, zonder Office op de iPad te installeren.

Maar vooral mooi vind ik hoe je informatie en kennis kunt delen met iemand (uitleggen) omdat je gewoon alles bij,hebt en gemakkelijk iemand kunt laten meekijken op je scherm.

De iPad een revolutie ?? ... Ja, toch in mijn leven 😄

wikiwikiman

Los van de technologische en technische kantjes is er nog een belangrijke faktor die tablets in een ander perspektief plaatst dan desktops en portables: je kan ze heel gemakkelijk met twee (of zelfs meer) bekijken en bewerken. Je hebt immers niet veel meer vast dan een boek of notablok (in termen van gewicht en afmetingen). Dat maak samen-werken (samen-lezen, samen-schrijven, samen-tekenen, etc.) veel eenvoudiger.

Ik stel me voor dat dit ook voor kenniswerkers van belang kan zijn, al heb ik daar geen persoonlijke ervaring mee...

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.